המטרה: לאפשר ליקירים שלכם לשמור על רמת חיים במקרה שאתם מפסיקים לייצר הכנסה.
הסטטיסטיקות בעולם המערבי מראות שאחד מארבעה אנשים לא יגיע לגיל 65.
ברוב המקרים אותם אנשים משאירים אחריהם תלויים כמו בן/בת זוג, ילדים, ואף לעיתים הורים תלויים. על מנת להגן עליהם מאובדן הכנסה וירידה ברמת החיים ולעיתים אף קושי קיומי, ניתן לרכוש ביטוח חיים (ריסק).
ביטוח חיים ניתן לקנות במסגרת פרטית או כחלק מביטוח מנהלים, וניתן להוסיף לו ביטוח אובן כושר עבודה.
שאלה: יש לי ביטוח שאירים במסגרת קרן הפנסיה, בשביל מה אני צריך ביטוח חיים פרטי?
תשובה: הכיסוי הביטוחי במסדרת קרן פנסיה הוא מוגבל ביותר ואינו נותן מענה הולם. אמנם השאירים יקבלו קצבה חודשית אבל היא תהיה ברוב המקרים נמוכה משמעותית מההכנסה אותה המשפחה הייתה רגילה לקבל.
שאלה: אני צעיר ובריא, ואין לי בשלב הזה שאירים בכלל. בשביל מה אני צריך עכשיו להוציא כסף על ביטוח חיים? שזה יהיה רלבנטי ונצרך בהמשך החיים, אני ידאג לכיסוי ביטוחי.
תשובה: עלות רכישת ביטוח חיים היא פונקציה של גיל ומצב בריאותי. ברמה העקרונית הצדק עמך, גם הסטטיסטיקה עובדת לטובתך בשלב הזה של החיים. הבעיה הגדולה תתעורר שתצטרך את הכיסוי הביטוחי בגיל מאוחר יותר. אז יתכן שמצבך הבריאותי יגרום לעלות הביטוח להתייקר משמעותית או שפשוט חברות הביטוח יסרבו לבטח אותך בכלל.
חוץ מזה, חברות הביטוח מביאות בחשבון שאתה צעיר ובריא ושהסטטיסטיקות עובדות לטובתך, ולכן דורשות סכום נמוך יחסית.
חשוב לדעת: ברגע שאתה עושה חוזה ביטוח הוא הופך להיות חד צדדי לטובתך. כלומר גם אם אחרי זמן מה יתגלו בעיות בריאותיות ח״ו או שיעלה הסיכון למקרה מוות (אם תחליט נניח לעשות צניחה חופשית פעם בשבוע), חברת הביטוח לא תוכל לטעון להחמרה בסיכון ולבקש תוספת סיכון. ובקרות מקרה ח״ו היא תצטרך לשלם את מלוא סכום הביטוח שהיא התחייבה.
מעוניינים לקבל הצעה לביטוח חיים? השאירו מספר טלפון ואני יחזור אליכם: